Resa till Guadeloupe

Resa till Guadeloupe

En resa till Guadeloupe är relativt enkel, eftersom det tillhör Frankrike och flygförbindelserna från Paris är direkta. Flyget räknas för övrigt som ett inrikesflyg. Till Guadeloupe kan du resa både reguljärt eller med charter och med ett franskt charterbolag kan resorna med all inclusive vara ganska billiga. Dock erbjuder även flera svenska resebolag anordnade resor hit.

Med en flygresa till Guadeloupe

En resa till Guadeloupe och huvudstaden Pointe-à-Pitre med flyg från Paris tar ca 8 timmar. Resan är non stop. De flygbolag som trafikerar sträckan är följande:

  • Air Caraibes
  • Air France
  • Corsair

Från Stockholm Arlanda går inga direkta flygförbindelser utan du får normalt ta flygbolag som Norwegian, SAS eller Ryanair till Paris och sedan byta flyg i Paris till Guadeloupe. Kruxet är dock att flertalet flyg går från Orly-flygplatsen och inte Charles de Gaulle eller Beauvais, vilket gör att du först måste ta dig från den ena flygplatsen till den andra i de flesta fall. Det flygbolag som emellertid går till Orly från Sverige är Norwegian, så vill du ha det så bekvämt som möjligt – välj dem!

Från andra öar i Västindien flyger flygbolaget LIAT, som lite skämtsamt brukar sägas stå för leave in any time. Men det är ett bra flygbolag och Guadeloupe är en av baserna i Karibien. Så du tar dig lätt till andra öar runtomkring.

Priser

En flygresa tur och retur till Guadeloupe brukar uppgå till ca 6000 kronor. Priset beror givetvis på om du åker under högsäsong eller lågsäsong.

Paketresor

Från Sverige och med ett flertal resebolag kan du boka en paketresa till Guadeloupe med flyg och hotell inkluderat. Då gäller hela flygrutten ända från Sverige, med samtliga byten inkluderade. En paketresa kan vara ett bra alternativ och vissa av dem medräknar olika utflyktsmål, äventyr och aktiviteter på plats.

Ett resebolag som finns i hela Europa är Langley som erbjuder prisvärda paketresor till hela Karibien, Guadeloupe inräknat. En sådan paketresa kan kosta uppemot 12 000 kr/vecka för en person med helpension och ca 15 000 kr/två veckor med samma förmåner. Franska charterbolag kan också vara väl värda att kolla upp då deras priser kan vara än mer lockande. Dock måste du då vara beredd på att köpa en flygbiljett till Frankrike först – som inte ingår i det charterpriset.

Färjeturer eller båtluff

Från Europa kan du inte åka färja till Guadeloupe men däremot finns det många båtar och kryssningar som åker omkring i Karibien eller avgår från USA. Att öluffa i Karibien är ett rent nöje och befinner du dig i närheten av Guadeloupe – till exempel på Saint Barth eller Dominica – så bör du definitivt utnyttja tillfället att se mer av Västindiens vackra öar.