Sevärdheter & utflykter

Sevärdheter & utflykter

Guadeloupes skönhet är oslagbar, både i städerna och ute på landsbygden. Bara genom att ta en biltur så kommer din kamera åka fram stup i kvarten. Det lilla ö-riket är ganska litet men ändå finns så mycket att se och göra här. Varva avkoppling med bad , dykning och surfing på paradisstränderna och i de blå lagunerna – och fortsätt vandra i regnskogen, kika på djur eller njuta i stadsbygd. Det kan vara bekvämt att boka en hyrbil för ett par dagar när du vill utforska ön. Då kommer du lätt runt och kan se flera stopp under samma dag. När du besöker romdestillerier eller andra ställen där alkohol konsumeras kan det dock vara bekvämt med taxi.

Les Jardins de Valombreuse för barnfamiljen

En härlig och skojig mix av lek, äventyr och naturupplevelser för hela familjen hittar du i Les Jardins de Valombreuse. Den stora parken ligger i Basse-Terre på en av huvudöarna och nära huvudstaden med samma namn. Här finns även lekparker för barn, gulliga promenadvägar och små sjöar att slå sig ned vid.

Pointe des Châteaux för romantikern

Vid den allra östligaste delen av Guadeloupe kan du utforska dina romantiska sidor vid området Pointe des Châteaux. Det ligger som på en spets och utsikten är mycket fin.Här reser sig klippformationer som får påhälsning från Atlantens tuffa vågor varje sekund. Pointe des Châteaux är mycket romantiskt och passar förälskade par som vill svärma och titta på fagra vyer i solnedgången eller hålla handen på stränderna.

Zoo de Guadeloupe

På Basse-Terre ligger Guadeloupes zoo som är omtyckt av både barn och vuxna. Det är inte bara intressant på grund av alla exotiska djur – här kan du även gå på hängbroar och hänga i lianer och känna dig som du är en del av djurlivet.

Sainte-Anne

På den andra huvudön, Grande-Terre, ligger staden Sainte-Anne. Den består egentligen av många små byar som slagits ihop med åren. Sainte-Anne är mycket populär bland turister men den är inte exploaterad på något sätt, utan har behållit sin charm och sin färg. Då det är en fiskestad finns det många trevliga restauranger att äta gott på. Nere vid hamnen är det alltid liv och rörelse. Och stränderna runt omkring är som gjorda för korallrevs-dykning.

Se sockerfält och väderkvarnar i Le Moule

Kommunen Le Moule på Grande-Terre är omnämnd för sina sockerfält där arbetarna jobbar för fullt för att skörda sockerbetor. Socker är en av de råvaror som Guadeloupe exporterar mest, så här är det alltid hålligång! Namnet Le Moule betyder väderkvarn och har kommit till på grund av att  kommunen har fullt av väderkvarnar som förr användes till sockerrörsslipning. Man har dock bevarat dem väl och de är numera turistattraktioner än något annat.

173 kvadratkilometer av natur och äventyr i Guadeloupes nationalpark

Guadeloupes största nationalpark är så stor som 173 kvadratkilometer och är boplats för såväl intressanta fågelarter, växter, insekter och djur. Dessutom kommer både turister och invånare hit för att vandra, bada i vattenfall eller titta på mangrovefälten. Glöm inte att stanna till vid La Soufriere-vulkanen eller det fantastiska Carbetfallet.

Träna yoga

Många tycker om att ta några yoga-pass när de är på Guadeloupe. Det hålls många klasser i privat regi av olika privatpersoner eller organisationer. Sail & Surf är till exempel ett yogacenter som du kan vända dig. Många yogainstruktörer har utöver de klassiska passen också utvecklat sina egna versioner. Varför inte prova?

Dyk i korallreven

Höll du på att välja mellan Stora Barriärrevet och Guadeloupe och valde slutligen Guadeloupe? Du lär inte bli besviken. Korallreven vid stränderna är lika vackra och unika som i Söderhavet. Dykning på Guadeloupes öar är en fröjd för både ögon och välbefinnande. Om du inte vill eller kan dyka är snorkling lika uppskattat. Det räcker att du håller dig nära stranden för att se de mest häpnadsväckande fisk- och vattendjursarter.

Gör en båtutflykt med guide till Petit-Terre

En av de mindre öarna på Guadeloupe heter Petit-Terre. Dit kan du ta dig med guide och båt för att simma med delfiner, leka med havssköldpaddor eller akta sig för rockor och hajar. Vattnet utanför Petit-Terre består till stor del av laguner och vem tackar nej till det? Ta några simtag och du är ute bland korallerna.